Era un mit care spunea că femeile se îmbracă pentru bărbaţi, să fie admirate, să atragă atenţia, să fie în centrul atenţiei lor, etc.

Eu nu aş fi pe deplin deacord cu acest mit şi am să explic de ce. De câte ori noi, ca femei, n-am ieşit în oraş „ca fetele”, între fete şi, hai să recunoaştem, n-am vrut să o eclipsăm pe una dintre prietene, uneori doar aşa, din ambiţie?

Competiţia între femei există şi va exista mereu, nu doar la job, ci şi în ceea ce priveşte aspectul, ţinuta sau înfăţişarea – nu tot timpul scopul este unul bine stabilit.

Vrem să fim frumoase, să ne admire chiar şi femeile, pentru că cel mai greu de convins suntem chiar noi, femeile. Recunoaştem greu când vedem o altă femeie mai frumoasă, mai aranjată sau mai bine îmbrăcată… Şi atunci când o facem, parcă tot cu jumatate de gură o spunem.

De multe ori ne dorim să fim frumoase chiar pentru noi înşine, asta conferindu-ne o stare de bine şi de încredere în noi. Pentru asta ne luptăm cu diete, gimnastică, masaje, etc. – să ne placă în primul rând nouă ce vedem în oglindă. Deci, uneori chiar ne îmbrăcăm pentru starea noastră de spirit.

E adevarat şi că atunci când vrem să fim irezistibile şi să cucerim, gândim ţinuta cu multe zile înainte şi ne organizăm în aşa fel încât şansele de reuşită să fie maxime, iar „domnul” să cadă irevocabil în mrejele noastre, dar nu putem spune că ne îmbrăcăm exclusiv pentru bărbaţi sau pentru femei.

Adaugă comentariu

Anti-spam