Sunt om, am vicii !

Da, recunosc, am vicii, nu cred că e aşa o tragedie şi n-am făcut niciodată o dramă din asta. Fumez, beau cafea, sunt om… Ştiu, nu e sănătos, ba chiar e dăunător, dar îmi place al nabii de mult să savurez o ţigară, ba mie chiar îmi place să fumez şi îmi place mult, îmi place de mine cu ţigara în mână, mi se par super sexy unele femei care ştiu să savureze ţigara. Unora le stă chiar bine cu ţigara în mână, au atitudinea aia de femeie frumoasă, fumează elegant, ştiu să fumeze cu pasiune.

Îmi aduc aminte de bunica mea, profesoară de limba franceză, care fuma cu port-ţigareta, tot timpul elegantă şi la orice oră rujată cu un roşu pasional, mă uitam la ea cum emana senzualitate şi feminitate prin toţi porii – probabil cea mai iconică fumătoare.

Coco Chanel de pildă avea calități demne de un bărbat, o anumită feminitate îi lipsea, dar ea intuitiv îşi completa imaginea prin atitudini tipic masculine pentru vremurile acelea: fumează, se droghează (cu morfină, din 1935 până la sfârşitul vieții sale; de altfel numele Coco vine de la faptul că dădea renumite petreceri în Paris unde se consuma cocaină), poartă pantaloni – ea a inventat costumul de damă numit pan-taior, devine om de afaceri, capătă influenţă, toate acestea fiind apanajul bărbaţilor din societatea în care trăia. Pentru că n-a putut să se adapteze lumii, a forțat lumea să se adapteze ei. A reușit și, astfel, a devenit o legendă.

Ca să revin la subiect, nu mă deranjează absolut deloc să fumez afară, nici să ies singură să fumez, doar eu împreună cu ea şi cafeaua mea. E adevărat că unele femei nu ştiu să fumeze şi par vulgare sau masculine dar nu vreau să vorbim despre ele, cum nu vreau să dezvolt subiectul ăsta cu legea antifumat, cu care eu ca şi fumătoare sunt chiar de acord şi cu asta am spus tot.

Ador cafeaua mea cu care îmi împart fiecare dimineaţă, aroma şi mirosul ei o savurez la maxim şi da, am început să o beau neagră, nici măcar cu lapte, pentru că la zahărul din cafea am renunţat acum vreo 5 ani. Sunt dependentă de cafea, dacă la ţigări aş putea renunţa, la ea nu clar. Parcă e cumva parte din familia mea, din viaţa mea, ea e tot timpul acolo pentru mine, ea îmi ştie toate supărările, toate bucuriile, îmi cunoaşte toate prietenele, nu-şi dă niciodată cu părerea – ea e doar acolo şi-aş putea sta cu ea la nesfârşit fără să mă plictisesc de ea.

Vă vine să credeţi, petrecem atât de mult timp împreună şi totuşi avem încă o relaţie foarte bună 🙂 ?!
Cred că pot reuşi performanţa să stau la o cafenea peste 8 ore doar să stau, să citesc, să vorbesc şi să beau cafea şi mi se pare foarte tare, îmi place să fac asta şi mă şi relaxez.

IMG_8594

Adaugă comentariu

Anti-spam