Nu de puţine ori comentăm apariţia unor femei pe care le-am văzut mereu ca scoase din cutie şi care, dintr-odată, apar neîngrijite sau îmbrăcate în mod evident neglijent. Astfel de situaţii au drept cauză, în primul rând, starea psihică în care se află.

Poate aţi observat, atunci când suntem deprimate sau prost dispuse, că avem tendinţa să nu mai punem preţ pe felul în care ieşim din casă; tragem pe noi, în grabă, orice ne pică în mână, ne facem un moţ în vârful capului, ne acoperim feţele cu ochelari de soare şi am plecat.

Toate trăirile şi stările noastre se reflectă inclusiv în vestimentaţie, şi asta fără să băgăm de seamă.

De aici vine expresia, pe care sigur aţi auzit-o, „terapia prin cumpărături”. Când, psihic, nu suntem bine ne scade încrederea în noi şi simţim nevoia de schimbări sau de îmbunatăţiri.

Când suntem îndrăgostite sau avem succes la job strălucim în ţinute colorate, părul este mereu coafat, machiajul perfect, petrecem mult timp în faţa oglinzii şi a şifonierului, ne interesează felul în care ieşim din casă (chiar şi atunci când ne grăbim).

Femeile fericite sau împlinite caută mereu să apară impecabile, zâmbesc larg şi sunt foarte dezinvolte. Când situaţia se află la polul opus, de cele mai multe ori ele sunt îmbrăcate în culori şterse, trec neobservate. În cazurile cele mai rele, atrag atenţia printr-un look extrem de anapoda vestimentaţia lor sugerând nepăsare.

Adaugă comentariu

Anti-spam