Auzim zi de zi sfaturi pentru o alimentație sănătoasă, mai nou curentul vegan începe să ia amploare și pe la noi. Nimic rău în asta. Însă unele persoane aplică acest stil de viață vegan după ureche și uneori își fac mai mult rău decât bine.

Sfatul meu este să consultați un medic nutriționist înainte de a vă schimba regimul alimentar în mod radical. Totuși există anumite obiceiuri vegane ce nu ne fac rău și pe care le putem adopta fără prea mari eforturi în alimentația noastră zilnică. Unul dintre ele este deliciosul smoothie.

Smoothie este o băutură densă preparată din fructe și legume crude amestecate cu apă, gheață sau produse lactate într-un blender.

Pe internet găsiți foarte multe rețete interesante. Unii spun că îngrașă dar asta este doar pe jumătate adevărat. Depinde ce amesteci împreună. În unele cazuri un smoothie poate completa cu succes o cură de slăbire dacă îl prepari din ce trebuie.

Beneficiul cel mai important este consumul zilnic de fructe și legume. Pentru cei ce nu obișnuiesc să consume fructe și legume, un smoothie este un înlocuitor excelent.

Se prepară foarte repede și foarte simplu. Poate mai repede ca o cafea.

Îmbunătățește digestia și este un bun remediu detoxifiant după o masă de sărbători, că tot se apropie Paștele și știm cu toții cât de mult se exagerează cu mâncarea grea în preajma acestei sărbători.

Este cu adevărat delicios. Vei ajunge să apreciezi altfel fructele și legumele chiar dacă deobicei nu îți plac. Îți întărește sistemul imunitar și vei răci mai greu.

Un plus de frumusețe

Îți oferă vitaminele și mineralele de care pielea, părul și unghiile tale au mare nevoie. Ajută la hidratarea pielii oferindu-i un plus de strălucire, la hrănirea, întărirea și creșterea părului și la regenerarea unghiilor. Cele mai benefice și la îndemână ingrediente sunt: mărul, castravetele, avocado, baby spanac.

Îl poți consuma oricând, nu doar la micul dejun. N-ai timp astăzi pentru masa de prânz? Fă-ți un smoothie și vei avea energia necesară pentru toată ziua.

Dacă reușești să faci din consumul de smoothie un obicei zilnic vei simți toate beneficiile prezentate mai sus. Nu ai nimic de pierdut, numai de câștigat. Încearcă azi un smoothie și îmi vei mulțumi mai târziu!

Adaugă comentariu

Anti-spam