Felul in care iti pensezi sprancenele poate avea un efect crucial asupra fetei tale. Ele iti pot scoate trasaturile fetei in evidenta, dar daca exagerezi cu pensatul rezultatul poate fi dezastruos. Si sa nu le pensezi deloc poate avea acelasi efect.

Doar pentru ca iti place o anumita forma a sprancenelor nu inseamna ca ti-ar si sta bine cu ea. Nu trebuie sa ai si tu sprancenele la fel ca prietena ta, ci sa respecti linia lor naturala.Ca si in make-up sau fashion si la acest capitol e nevoie sa fii in pas cu tendintele. In sezonul acesta se poarta foarte mult sprancenele naturale, putin mai groase. E bine sa se mearga pe linia naturala si sa se evite sprancenele creionate sau vopsite.

Incadrând chipul şi subliniand privirea, sprâncenele contribuie foarte mult în comunicare, fiind responsabile pentru 80% din mimica feţei – sprâncenele arcuite denotă uimire, cele apropiate anunţă supărare, sprâncenele aproape deloc arcuite sugerează blândeţe, seninătate. Iar odată ce intervenim prin pensare, expresivitatea sprâncenelor nu cunoaşte limite.

Datorită puterii lor de a conferi personalitate feţei, sprâncenele au fost cel mai puternic influenţate de moda veacurilor. în anii 1920, sprâncenele naturale erau rase şi redesenate intr-o linie subţire şi alungită, cu un aer uşor pensativ, dramatic, iar după un deceniu se purta o formă de sprâncene asimetrică, curbată, însă tot subţire. Treptat, sprâncenele au căpătat în 1940 o grosime medie, care a rămas populara până în anii ’50, când modelul de sprâncene închise la culoare purtat de Veronica Lake a marcat moda şi a stabilit tendinţele în materie de modele de sprâncene.

Grosimea sprâncenelor este dictată, de forma feţei şi de trăsături. Dacă ai o fizionomie delicată, fruntea şi ochii mici, atunci este indicat să alegi sprâncene subţiri, însă dacă ai trăsături puternice şi fruntea lată, cel mai bine foloseşti grosimea sprâncenelor în avantajul tău şi nu intervii prea mult prin pensare

Prin pensarea corectă a sprâncenelor se pot realiza chiar şi corecţii ale ochilor. Mărind distant dintre sprâncene, vei crea impresia că ochii sunt mai puţin apropiaţi decât sunt în realitate. Viceversa se aplică dacă ai ochii prea depărtaţi. Miscorand distanta dintre sprâncene şi accentuând prin îngroşare punctul de pornire al sprâncenelor, ochii tăi vor părea mai apropiaţi.

Tatuajul pentru sprâncene se recomandă drept ultima soluţie în cazuri în care forma este neregulată, întreruptă sau prezintă goluri survenite în urma pensării necorespunzătoare.

De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă atunci când pensăm întocmai precum am fost învăţate să ne epilăm – în sensul invers al creşterii firelor de păr. Din păcate, acest obicei poate altera permanent creşterea firelor de păr.

Hai sa vedem cum a evoluat forma sprancenelor in timp!

IMG_0043IMG_3069 IMG_9920

Vă pupă Loli !

Adaugă comentariu

Anti-spam