Eu spun NU mascaradei ăsteia de Halloween! #colectiv

Ma gandesc cu groaza ca vine sarbatoarea asta pe care noi am imprumutat-o cu brio de la americani: Haloween. Nu am fost nicodata un fan al acestei sarbatori si nu pentru ca nu ne apartine, ci din simplu motiv ca oricum lumea in care traim este o groaza si majoritatea oamenilor poarta masti, in concluzie nu m-am identificat cu starea de groaza pe care aceasta sarbatoare sau ce o fi ea mi-o transmite. Pana anul trecut nu aveam o problema cu cei care abia asteptau sa se costumeze in: mumii, morti, draci si alte oribilitati, e dreptul fiecaruia pana la urma sa faca ce vrea.

Tot ce conteaza e, ca acum cu atat mai mult nu o mai suport.

Un an #Colectiv, un an de cand 63 de suflete au părăsit prea devreme, prea dureros si prea violent aceasta lume.

Nu vreau sa vorbesc despre cine e vinovat, cine raspunde sau ce s-a schimbat, important e ca atunci mai mult ca oricand romanii au fost solidari si fiecare sau majoritatea dintre noi am incercat sa facem ceva. Toti ne-am rugat atunci mai mult ca oricand la Dumenzeu, sa faca o minune sa ne trezim din cosmarul care pusese stapanire pe noi ca oameni ca natiune ca fiinte umane.

Traiam, respiram dar pentru cateva luni bune Romania a incetat sa mai zambeasca. Era un fel de halloween general dar fara deghizari. Era doar durere, amaraciune, neputinta si furie. Nimic nu mai e la fel de atunci, poate doar sistemul care in continuare este de rahat.

Doar pentru ca aceasta sărbătoare a spiritelor si fantomelor coincide cu o zi care a marcat o natiune intreaga, face ca eu sa numai suport maștile imbecile si deghizările in tot felul de mumii. S-au spus multe, dar mai mult, imaginile cu intreaga nenorocirea au amutit de durere un in popor intreg. Insa imaginile cu tinerii care au reusit sa supravietuiasca, sunt la fel de dureroase.

DUREROASE, DA!

Pentru ca nu putem sa-i ajutam mai mult, pentru ca statul nu e aici pentru ei, am iesit in strada, am donat sange, ne-am rugat, am plans, dar adevarata durere si neputinta, ei au simtit o si o simt pe pielea lor inca.

La un an de la aceasta tragedie oamenii inca isi plang copiii si supravietuitorii inca isi bandajeaza ranile.

Ideea este următoarea, nu pot sa fac prea multe pot doar sa ma rog pentru sufletele celor care au plecat si pentru sănătatea celor care au supraviețuit, dar pentru ca aceste 2 zile coincid eu spun NU mascaradei asteia de halloween!

Mascați-va in alta zi, sau nu stiu, oricum nu ma pot gândi la nimic in ziua aceea decat la #Colectiv si atat!

Dumnezeu sa-i ierte! #Colectiv

morti_colectiv_0

Comentarii (2)

 • Leonard

  Pe 25 octombrie 2016 la ora 22:42

  Nu mi.a placut, nu am fost de acord cu asa ceva (ca sarbatoare in nici un caz nu este) si nici nu o sa fiu de acord, mai bine imprumuta americanii de la noi, ca vorba aceea, avem traditii si datini si istorie nu ca ei; in rest…sa auzim de bine!

  răspunde →
  • Maria Simion

   Pe 25 octombrie 2016 la ora 22:58

   Nici nu stiu cum sa o numesc …ideea e simpla ne-au murit prietenii ! #colectiv
   Multumesc

Adaugă comentariu

Anti-spam