Fă-ţi curat în viaţă, exact aşa cum îţi faci în casă de Sărbători !

Eu cred că oamenii care intră în vieţile noastre de-a lungul timpului intră cu un scop, nimic nu e întâmplător şi totul are un rost. E foarte important să-ţi alegi cu grijă oamenii cărora le permiţi să facă parte din viaţa ta pentru că de cele mai multe ori ajungi în punctul să fii rănită fără să fi făcut ceva în mod deosebit. Mai cred că, aşa cum îţi faci curat în dulapuri primăvara sau toamna, cam tot atât de des trebuie să-ţi faci curat şi în viaţă – mai exact arunci lucrurile care îţi blochează efectiv dulapul, din pricina cărora nu vezi hainele frumoase pe care ţi-ai dori să le porţi şi faci loc altora noi de care te bucuri.

Fă-ţi curat în viaţă şi închide acele uşi care nu merită să stea deschise!

Aşa şi în viaţă, dacă blochezi în viaţa ta oameni care îţi fac rău s-ar putea să n-ai loc să-i primeşti pe cei cu care o să fii fericită, te obişnuieşti, crezi că aşa e bine sau speri că ceva o să se schimbe. Pe româneşte, te minţi singură şi te încăpăţânezi să rămai acolo chiar dacă psihicul tău îţi spune că greşeşti.

Slavă Cerului, am cunoscut o mulţime de oameni, şi buni şi răi, şi care te caută cu un scop şi care chiar îţi vor binele dar, de cele mai multe ori, cum scoţi capul de la cutie te izbesc oamenii ăia egoişti, orgolioşi, mândri şi laşi. Dacă eşti deştept fugi, dacă nu, s-ar putea să te tăvălească aşa cum nici cu mintea nu gândeşti. În mod evident aceste experienţe te fac mai puternic mai matur mai stăpân pe tine şi mult mai precaut chiar dacă dezamăgirea este una mare. Important e să nu rămâi blocat în iluzia ta, să nu iubeşti o iluzie, pentru că sigur Dumnezeu are planuri frumoase cu tine.

De obicei se diferenţiază de restul prin faptul că sunt foarte buni la vorbe, dar dacă aprofundezi îţi dai seama că nu se concretizează nimic, începi să observi cât se iubesc pe sine şi că în tot ce fac tu nu exişti. Iar mai apoi îţi dai seama că nu au prieteni sau au foarte puţini şi, mai mult, dacă te uiţi în trecutul lor, mori de inimă. Şi, în mod evident, o să-ţi spună că trecutul nu contează, că s-a schimbat şi maturizat şi, credeţi-mă unii sunt foarte convingători. Oamenii nu se schimbă, îşi schimbă măştile, atât.

Puţini sunt oamenii care iubesc, şi sunt şi mai puţini aceia care o fac necondiţionat, care te ajută pentru că aşa simt, nu pentru că aşteaptă ceva în schimb, care te iubesc pentru că aşa le spune inima, nu pentru că îşi doresc ca şi tu să-i iubeşti. Iubirea este libertate, este dăruire şi zâmbet, înseamnă să te bucuri că ai reuşit să-l faci fericit pe omul de lângă, fără să aştepţi să-ţi întoarcă acelaşi lucru, să te bucuri că îi e bine, că a reuşit, să înveţi să oferi fără să primeşti ceva înapoi – asta înseamnă maturitate şi progres.

Iubirea este necondiţionată, iubirea e fericire.

Iubirea reală dăruieşte şi uită. Nu are un carneţel în care să noteze: “Astăzi i-am adus flori. Ea ce mi-a adus?”.

Iubirea nu e orgoliu şi mândrie ”Ea nu m-a sunat, eu de ce să sun? Ce, eu sunt mai prost?”. Ambele variante stopează circuitul iubirii şi te dezechilibrează emoţional pentru că se pierde iubirea. Dacă o iubeşti, de ce nu te bucuri pentru bucuria ei? Iubirea nu e o competiţie, puţini oameni ştiu să iubească şi mult mai puţini trăiesc iubirea adevarată.

Gelozie, frică, singurătate, posesie, sentimente de inferioritate – toate indică limpede nu prezenţa iubirii ci prezenţa EU-lui. Iubirea nu are cum să fie geloasă aşa cum căldura nu poate fi rece. Iubirea reală oferă libertate, deoarece este o expresie nu a necesităţii, ci a dăruirii. Oriunde libertatea este restrânsă, nerespectată sau ameninţată, iubirea nu este pura.

12715735_1099437273436495_8697926604907622322_n

 

Comentarii (4)

 • Anamaria

  Pe 2 aprilie 2016 la ora 16:04

  Draga Maria,
  „Suntem ceea ce iubim”….nu toți sunt capabil sa i înțeleagă pe Romeo si Julieta. Putini sunt cei care ajung sa simtă iubirea adevarata, si multi sunt cei care spun „te iubesc” necunoscându-i sensul. In fond, sublim este ceea ce faci pentru iubire, asa cum spui tu, fără sa aștepți ceva in schimb.
  Iubirea este cel mai frumos sentiment. Care nu se poate câștiga la loto❤️

  răspunde →
  • Maria Simion

   Pe 2 aprilie 2016 la ora 16:06

   Trist dar adevarat ! bune si curateniile astea de primavara la ceva..

 • Danciulescu Georgiana

  Pe 5 iunie 2016 la ora 1:30

  Foarte frumos articolul, te urmăresc de foarte mult timp si imi place extrem de mult , câteodată le mai citesc si pe cele din urma de mai multe ori :)))
  Sper sa scrii mult mai des , te pup cu drag ❤❤

  răspunde →
  • Maria Simion

   Pe 5 iunie 2016 la ora 13:41

   Te pup si multumesc din suflet ! Promit sa scriu mai des 😂

Adaugă comentariu

Anti-spam