Cum s-au transformat elevele în „starlete porno”

Am decis să scriu acest articol nu din dorinţa de a denigra pe cineva, o fac pentru că, din păcate sau din fericire, locul meu de muncă se află pe aceeaşi stradă cu un liceu mai mult sau mai puţin faimos. Vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la uniformele purtate de elevi în şcoli, dar mai ales în licee.

Nu sunt pro uniforme în şcoli nici pe departe… Nu mă inţelegeţi greşit. Dar nici nu am să fiu niciodată de acord cu modul în care o mare proporţie din elevi se îmbracă azi în şcoli.

Îmi asum însă acest articol şi probabil pe pagina mea de Facebook mulţi mă vor blama, înjura… Îmi asum asta.

Aşadar, uniformele de azi arată cam aşa: pantofi cu platforme, fuste cât mai mulate, topuri vulgar de decoltate, asortate cu sutiene cu mult push-up, machiaj de seară cu o „găleată” (la propriu) de fond de ten, glitter, gene false, blush şi ruj roşu sau corai.

Unghiile sunt adevărate provocări pentru pixuri sau stilouri, ele fiind asortate la ţinute şi pline de tot felul de modele sclipitoare.

Ghiozdanele s-au tranformat în „vouittoane”, „chanel-uri”, plicuri şi cluch-uri.

Presupun că acum caietele sunt telefoanele de ultimă generaţie şi alte soiuri de gadgeturi – că altfel nu pot să-mi imaginez pe ce notează -, iar cărţile sunt motoarele de căutare pe internet. Sau poate sunt atât de în urmă încât în şcoli fiecare elev are dulapul lui şi îşi lasă toată maculatura acolo, fiind din ce în ce mai puţini cei care mai studiază ceva şi acasă sau în afara orelor de curs.

Cam aşa intră o bună parte din elevi la orele de curs dimineaţa:

p31

Acum sunt absolut de acord că nu au nevoie de matricole şi cravate, dar un minimum de decenţă, mai puţină vulgaritate, fuste care să depăşescă bine fundul, mai puţin machiaj – un simplu balsam de buze -, o coafură decentă, o geantă de şcoală tip „messenger bag”, cred că ar însemna măcar puţin respect pentru acei profesori care vin acolo pe salarii de nimic, încercând din rasputeri să facă ceva din ei.

Vorbim acum şi de partea masculină, cu care, din păcate, am aceeaşi problemă şi anume ţinuta.

Ei arată aşa: pantaloni super skinny, dar cu o curea musai de la o casă celebră, tenişi gheată, tricouri asimetrice, rupte sau cu imprimeuri cel puţin indecente pentru o unitate de învăţământ (cranii, femei goale sau, mai grav, pietre Swarowski). Dacă nu e un tricou indecent, e o cămaşă aproape mulată, cu mânecile suflecate – că aşa e cool -, brăţări şi ceasuri cat mai evidente, că doar de asta îşi suflecă mânecile, să se vadă bunăstarea de acasă.

Cât despre coafuri, sunt ceva greu de descris: bretoane supradimensionate pline de fixativ sau gel, după caz. Accesoriile de bază, atât în cazul baieţilor, cât şi al fetelor, sunt telefoanele şi ţigările.

Din păcate, cam asta e realitatea. Poate reuşim cu multe share-uri să schimbăm ceva!

Foto: Google Images

Comentarii (1)

 • Augustin

  Pe 29 septembrie 2016 la ora 18:58

  Hainele se mai schimba dar sexul, tot sex e!
  Se facea si atunci si si acum se face.
  Pentru ca tuturor le place. 🙂

  răspunde →

Adaugă comentariu

Anti-spam