Cum au devenit bărbaţii femei

Am hotărât că este timpul să scriu despre ce se întâmplă în momentul acesta cu bărbaţii din punct de vedere vestimentar, dar şi al look-ului. Probabil mulţi dintre voi aţi observat că bărbaţii au început să devină mai efeminaţi decât e normal, mai aranjaţi şi mai pensaţi.

Fenomenul e prezent peste tot, de la curtea liceului, club, terase, microbuz până la locul de fumat al corporaţiilor. Ei bine, o să-mi spuneţi „ca să aibă grijă de ei” – nu e nimic rău şi sunt perfect de acord, dar cred că mulţi au întrecut orice limită.

Dragii mei care purtaţi blugi skinny (extrem de mulaţi), vă faceţi părul cu placa şi ondulatoare sau, şi mai rău, purtaţi părul mai lung ca noi, femeile, unde este masculinitatea?

Mergeţi la saloane de nu mai avem loc de voi în programatoare, faceţi solar şi, ultimul trend, vă tatuaţi sprâncenele, toate astea condimentate cu tricouri care au decoltee până la buric.

Unde sunt bărbaţii de altădată sau, pentru cine îşi mai aduce aminte, bărbaţii tip Marlboro, cu look studiat, dar puţin neglijent, cu outfituri masculine, fără lac pe unghii şi care nu-şi petrec patru ore în fiecare dimineaţă în faţa oglinzii?

Depăşim categoria mai sus descrisă şi îmi vin în minte bărbaţii care ţin cu orice preţ să-şi arate pătrăţelele şi bicepşii purtând maiourile de corp la orice ocazie. Sunt sigură că măcar odată v-au sărit în ochi. Vorbesc doar despre fitness, calorii, pilule şi prafuri care te ajută să te umfli cu un minimum de efort.

Dar noi, restul, ce vină avem sau cu ce am greşit de trebuie să vedem fiecare grupă de muşchi în parte, ca şi cum am fi lipsit la orele de anatomie?!

Desigur, ştim cu toţii că sportul este foarte sănătos, că un corp bine lucrat se vede şi dacă-l îmbraci. Chiar nu e nevoie să umblaţi în acele maiouri groteşti. Sau poate doar în casă!

Şi încetaţi să mai purtaţi haine cu doua măsuri mai mici.

Iar acum vă întreb pe voi, doamne, domnişoare, v-aţi alege drept partener un bărbat cu care să vă certaţi pe oglindă, cu care să mergeţi împreună la salonul de frumuseţe, pe fundul căruia să plesnească jeansii sau care la fiecare masă îşi numără caloriile şi îşi măsoară zilnic bicepşii cu centimetrul?

Foto: Google Images

Comentarii (4)

 • Cătălin botezatu

  Pe 22 februarie 2016 la ora 14:09

  Draga Maria Simion! Iti faci mai multe probleme decat sunt cu adevarat! Ar trebui sa nu mai fii atat de conservatoare si sa accepti ca moda masculina este in plina ascensiune si te invit sa te documentezi pe http://www.voguerunway.com, sa vezi colectiile pentu barbati ale celor mai mari case de design ale lumii. Si daca in acest moment te declari nemultumita,inseamna ca habar n-ai ce-ti rezerva vitorul;eu pot doar sa te anunt ca in loc sa te certi cu partenerul tau pe oglinda si cosmetice…te vei certa pe farduri si haine…pe sacouri, fuste, trenciuri si esarfe colorate. Si sa vezi ce incaltaminte!!!!….vei fi geloasa,crede-ma!Si toate astea se intampla pentru ca exista imaginatie creativa, viziune, deschidere spre nou, dorinta de exprimare si poate un curs firesc al istoriei, daca stam sa privim si in urma
  In titlu spui ca barbatii s-au transformat in femei si undeva, in articol te intrebi cu ce ai gresit de trebuie sa vezi „fiecare grupa de muschi in parte”! Trec peste faptul ca te contrazici, zic doar ca depinde si de gusturile personale sa stii. Eu am intalnit femei care adora patratelele , iar in ceea ce privesc barbatii ingrijiti, eu cred ca este igienic sa ne ingrijim,si imi cer scuze daca nu pot sa ma tund singur si ca nu stiu sa-mi pilesc unghiile, astfel incat sa nu agat materialele prin atelier
  In rest iti urez succes in cautarea lui King-Kong!

  răspunde →
  • Maria Simion

   Pe 23 februarie 2016 la ora 8:49

   love you too Catalin Botezatu

 • Mihail

  Pe 23 februarie 2016 la ora 1:18

  Credeam ca numai eu gasesc ingrozitor lacul de unghii folosit de catre barbati… si… da, am sa renunt la cateva maiouri 🙂

  răspunde →
  • Maria Simion

   Pe 23 februarie 2016 la ora 8:47

   Te pup Mihail..

Adaugă comentariu

Anti-spam