Moda are regulile ei, care trebuie respectate pe orice vreme. Pe caniculă, însă, când atâtea coduri sunt în vigoare, se impun ceva schimbări. Astfel, n-ar trebui să se regăsească pe etichetele hainelor ce le purtăm în perioadele caniculare menţiunea „poliester 100%”.

Când vine vorba despre îmbrăcămintea pe care trebuie să o purtăm pe caniculă, vorbim în primul rând despre fibrele şi ţesăturile naturale, uşoare, fluide şi excludem în totalitate poliesterul 100%. Putem să purtăm însă combinaţii de BBC cu poliester.

Maria Simion

Dacă vrem să nu suferim din cauza radiaţiilor solare şi să nu facem cancer de piele, este indicat să purtăm in şi mai ales o combinaţie între bumbac şi poliester. Evitaţi bluzele sau rochiile cu broderii şi găurele.

Bumbacul, mătasea şi inul în culori deschise sunt cele mai indicate atunci când temperaturile urcă fulminant în termometre. De altfel, croielile trebuie să fie cât mai lejere şi mai fluide, astfel încât pielea să poată respira.

Maria Simion

Ţesăturile nu trebuie să fie transparente, pentru că razele soarelui pot pătrunde, la fel ca în cazul broderiilor. Pânza topită, spre exemplu, este un „must” sezonul acesta şi o puteti purta pe caniculă fără niciun fel de problemă.

Adaugă comentariu

Anti-spam